Agnieszka Z-g

Utwórz swoj± wizytówkę
Blog > Komentarze do wpisu

Ogórki małosolne

1 kg ogórków

2 l wody

2 łyżki soli

2-3 li¶cie chrzanu

1 główka czosnku

5-6 łodug kopru z kwiatem

1 korzonek chrzanu długo¶ci ok 5cm

Ogórki umyć i ułożyć ¶cisło w naczyniu wyłożonym li¶ćmi chrzanu, z±bkami czosnku i koprem a następnie zalać ostudzon± i przegotowan± wod± z sol±. I już.

sobota, 11 lipca 2009, kessik

Polecane wpisy

  • Chleb mieszany z ma¶lank±

    chlebek który jest na zdjęciu zrobiłam w tym tygodniu powstał z: 400g m±ki pszennej typ 550 200g m±ki pszennej typ 780 150g ziaren słonecznika 200ml wody 50ml m

  • Ciasta wielkanocne

    To ciasta które w tym roku zrobiłam na Wielkanoc: wielkanocna baba drożdżowa babę robiłam z najprostrzego przepisu (500g m±ki pszennej; 150g cukru, 50g drożdży

  • Schabik

    Oto schabik pieczony z suszonymi ¶liwkami i morelami w posypce z ziół prowansalskich (cztery plastry w galarecie) Schab pieczony był w rękwie, nie w piekarniku